آیا شماآدم موفقی هستید یا نه، دچارناامیدی شده اید و نمی دانید بااین زندگی سخت و طاقت فرسا چه کنید؟
متأسفانه ، عده زیادی از ما جوانان به دلیل نشناختن خود و مشکلات و نارسایی هایی که دامنگیرمان شده است، موفقیت را امری دور و دست نیافتنی می دانیم . برای همین بسیاری از ما به دنبال یافتن راه های کسب موفقیت هستیم .
برای دستیابی به موفقیت، عوامل زیادی دخیل است . از مهمترین این عوامل پدر و مادر و سطح درآمد و سواد آنها است که درجه و اعتبار و پایگاه اجتماعی فرد و فرزندان را تعیین می کند و به ویژه در دوره کودکی و نوجوانی تاثیر گذار است؛ اما از دوره جوانی به بعد، این فرد است که نقش اساسی در رسیدن به موفقیت و یا نرسیدن به آن دارد .
عواملی که به موفقیت یک جوان کمک می کنند :
۱- خود شناسی
پیامبراسلام حضرت محمد (ص) در حدیثی عمیق فرموده است: کسی که خود را بشناسد، به یقین خدا را نیز خواهد شناخت.
اما خودشناسی برای یک جوان چگونه میسر می شود و چه ابزاری می خواهد؟ خود شناسی، شناخت و درک عوامل شخصیتی، امکانات، استعداد و شرایط اجتماعی است و برای این کار لازم است توانایی ها و استعدادها و قدرت فرد، مشخص و در صورت امکان مکتوب شود و سپس نقایص و ضعف ها از دوستان و آشنایان پرسیده شود. اگر واقعاً می خواهید دراین راه موفق شوید، فهرستی از نقاط ضعف و قوت خود را تهیه و آنها را با هم مقایسه کنید. اگر نقاط ضعف شما غلبه داشت، بدون سرزنش خود، تصمیم بگیرید که به بهتر شدن ، فکر و عمل کنید.
۲- دوستی با خود
نکته مهم دیگر، دوست داشتن خود است. البته دوست داشتن خود ، با تکبر و غرور فرق دارد . دوست داشتن در واقع ، پذیرش عزت نفس است. این که برای کوچکترین مشکل یا مسأله، خود را تحقیر نکنید و همواره به خود بگویید که دوست خوبی برای خود هستید.
۳- بخشش
آرامش روحی و روانی انسان در بخشایش خود و دیگران به دست می آید. بی دلیل نیست که می گویند بخشش از بزرگان است؛ یعنی عفو و گذشت از کسانی است که روح بلند و شخصیت جا افتاده دارند. بخشیدن خود و دیگران، نیرو و وقتی را که باید صرف اندیشیدن به راههای کینه ورزی و انتقام شود، صرف ساختن دنیایی بهتر و آینده ای روشن تر می کند.
۴- توکل به خدا
این که چرا توکل به خدا و شروع کار به نام او را در چهارمین گزینه توضیح می دهیم، به این علت است که بی شک تا کسی خود را نشناسد و از قدرت خود آگاه نشود و تا نتواند ببخشد و یا با خود رو راست باشد، نمی تواند به خداشناسی و در نتیجه توکل به او برسد. انسان معتقد به خالق همواره از نیرویی عظیم برای برخورداری از توانایی حل مشکلات بهره می گیرد.
۵- تعیین هدف
داشتن هدف در زندگی، انگیزه ای برای ادامه دادن زندگی است و امید را در انسان زنده می کند. پس همواره اهدافتان را مشخص و آنها را اولویت بندی کنید و ببینید که به چه بهایی به آن می رسید و در قبال رسیدن به آن، چه چیزی را از دست می دهید. سپس درباره این اهداف با افراد با تجربه مشورت کنید. سپس با اراده و اشتیاق و توکل به خدا، مسیر رسیدن به هدف یا اهدافتان را در پیش بگیرید.
۶- راه ندادن ترس به خود
هیچ گاه از این که به هدف خود نرسید یا شکست بخورید، ترس به خود راه ندهید. در واقع شکست، جزیی از زندگی است و پذیرش شکست و قدرت مقابله با آن نیز توانایی و لیاقت می خواهد.
۷- شاد بودن
شادابی از مهمترین عوامل موفقیت فردی و اجتماعی است . انسان شاد و متبسم همیشه قدرت نفوذ دراجتماع و ارتباط بهتر با دیگران را دارد و به این وسیله می تواند به راحتی به بسیاری از اهداف خود برسد.
۸- کنترل گفتار
” تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد” این پند حکیمانه، بیانگر لزوم اعتدال درسخن گفتن است. این ابزار ساده نیز می تواند ما را به اهدافمان نزدیک تر کند.
به این راهکارها فکر کنید و آن را سرلوحه کارهای روزمره خود قرار دهید . به امتحان کردنش می ارزد.
تبیان